Konec provizoria v Pohořelicích. Lékaři dostali nové ordinace

Lékaři se stěhují do nového zdravotního střediska v Pohořelicích (zdroj: ČT24)

Zpět do opraveného zdravotního střediska se stěhují lékaři v Pohořelicích na Brněnsku. Rok a čtvrt za nimi pacienti museli do provizorních prostor různě po městě. Za opravu střediska radnice zaplatila třiadvacet milionů korun. V plném provozu bude od konce dubna.

Dětská lékařka Věra Jelínková se sestrou už druhý den neordinují, ale balí. Stěhují se z provizorních prostor do nové ordinace. Pacienti se ale o to, že by je nikdo neošetřil, bát nemusí. „Zastupuje nás kolega, kdyby to bylo jo akutní,“ řekla lékařka. Za dva dny už bude znovu ordinovat, jako první v opravené budově. Ostatní lékaři se nastěhují do konce dubna.

Lékárna je prostornější, ordinace menší

Už teď ale lidé mohou jít do lékárny. „Pacienti mají v naší nové oficíně víc prostoru. Ve staré lékárně se tísnili,“ řekla majitelka lékárny Jana Opršalová. „Z bývalého zdravotního střediska zůstaly vlastně jen zdi. Obvodové, vnitřní, schodiště, výtah a tak dál. Ale všechny sítě, elektřina, voda, odpady, topení, světla, jsou nové,“ popsal starosta Pohořelic Josef Svoboda (ODS).

Ordinace všech sedmi doktorů jsou sice nové, na rozdíl od lékárny se ale nezvětšily. Věra Jelínková má ordinaci dokonce poloviční, než byla ta náhradní. Menší je i čekárna, kam chodí celé rodiny. Jestli bude pohodlně stačit, se ukáže až při plném provozu.