Restaurace nezaměstnaných úspěšně otevřela

Hradec Králové – Restaurace v Hradci Králové, která vrátila práci skupině dlouhodobě nezaměstnaných lidí, otevřela. První den byl úspěšný pro personál, který v posledních letech pracoval pouze příležitostně díky brigádám, i spokojené zákazníky. Provozovatel restaurace nezisková společnost Prostor pro doufá, že budou přicházet i dál a podnik si na sebe vydělá.

Stálou práci, kterou dlouho marně hledali, nabídla restaurace nazvaná Dobromysl například číšníkovi Jakubu Kovářovi. „Měl jsem nějaké brigády, nic nastálo jsem nemohl sehnat,“ popsal číšník marné hledání práce. Dva zaměstnanci restaurace jsou podle ředitelky sdružení Prostor pro Marie Vrzákové dlouhodobě nezaměstnaní, další dva jsou mladí lidé, kteří mají ztížený vstup na trh práce.

První den v práci byl pro nově zaměstnané úspěšný – v poledne se jejich restaurace téměř zaplnila. Někteří zákazníci už plánují i další návštěvy. „Budeme to tady zkoušet, budeme sem chodit a uvidíme, jestli se kvalita prvního dne udrží,“ řekl obědvající muž.

Stejně jako jiné podobné podniky i tato restaurace počítá se ziskem. Lidé, kteří Dobromysl provozují, slibují, že vydělané peníze půjdou výhradně do sociálních projektů.

Přemysl Šrámek o restauraci Dobromysl (zdroj: ČT24)