Tři muži měli zálusk na trezor plný peněz. Netušili ale, že si tipaře najala policie

Ostravský krajský soud začal v pátek řešit případ gangu, který podle spisu přepadl firmu v Ostravě. Podle žalobce dostali tip, že se v trezoru společnosti nachází značná hotovost. Informaci jim ale měl dát člověk spolupracující s policisty.

Tříčlennou skupinu tvořil podle policistů otec se synem a jejich patnáctkrát soudně trestaný komplic. Ten odmítl, že by se jakéhokoliv přepadení zúčastnil, nebo že by se podílel na přípravách loupeží.

Dva členové gangu měli podle obžaloby vtrhnout do zázemí firmy, svázat sekretářku a vystřelit z plynové pistole. Požadovali přitom údajně, aby jim žena vydala hotovost.

Podle žalobce si odnesli celkem 11 tisíc a svému tipaři vynadali za to, kam je poslal. Netušili, že tipař spolupracuje s policisty.
Jiří Loučka
redaktor České televize

V plánu měli mít zloději také přepadení pobočky banky v Ostravě, převoz peněz z hypermarketu a rovněž údajně chtěli ukrást tržbu řidiči z pivovaru.

Automobil chtěli podle obžaloby zastavit díky překážce na cestě. „Mezitím je ale u Fulneku na Novojičínsku zatkla policejní zásahová jednotka,“ dodal Jiří Loučka s tím, že obžalovaní u soudu většinou řekli, že s loupežemi nemají nic společného.

Jeden z mužů, kteří v pátek stanuli před krajským soudem, v roce 2005 přepadl před pobočkou spořitelny ve Frýdku-Místku auto převážející peníze a s komplici tehdy ukradl 16 milionů. Z vězení se dostal na podmínku. Nyní mu hrozí o pět let vyšší trest než ostatním. Zbylí členové gangu mohou za mřížemi strávit pět až dvanáct let.