ŘSD letos opraví část R7 mezi Slaným a Prahou

Praha/Slaný - Rychlostní silnice R7 z Prahy ke Slanému potřebuje rekonstrukci. Řidiči si stěžují, že je už léta rozbitá a jen se záplatuje. Po zimě se stav ještě zhoršil. Ředitelství silnic a dálnic slibuje velkou opravu na podzim. Zatím ale jen v jednom směru, a to ze Slaného do Prahy. Další opravy plánuje ŘSD na příští rok.

Ze Slaného do Prahy dojíždí za prací dva a půl tisíce lidí, R7 používá taky část obyvatel Kladna. Její stav je ale hned na několika úsecích žalostný. Kolem 16. kilometru směrem na Slaný řidiči kličkují mezi výmoly, na 11. kilometru v opačném směru se vozovka zase vlní a propadá. U Stehelčevsi dokonce v lednu zůstal zavřený celý pravý jízdní pruh. Několik aut si tam ve výtlucích poškodilo kola a musela je odvézt odtahová služba. V posledních letech se dočkala silnice jen nejnutnějších oprav.

Ředitelství silnic a dálnic slibuje, že vozovku opraví. Práce ale mají začít až na konci srpna a jen na jedné polovině. „V letošním roce proběhnou opravy od Slaného do Prahy a v příštím roce proběhnou v opačném směru,“ uvedla Nina Ledvinová, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic. Nový povrch přijde letos na 200 milionů, stejnou částku plánuje ŘSD i na příští rok, navíc opraví dva mosty.

Oprava R7 je v dohlednu (zdroj: ČT24)