Jízda v protisměru, honička, střelba. Policisté skončili s prázdnýma rukama

Praha – Bezvýsledně skončila riskantní honička policistů s řidičem kradeného auta. Neváhali vydat se za ujíždějícím vozem, zamířili za ním i protisměrným pásem na Pražský okruh. Muže však nechytili. I když se jim podařilo vyhnout nehodě, muž utekl, když kradený vůz zastavil u Lochkovského tunelu a zmizel v lese. Policie se ho ale ještě pokouší najít.

Kradeného auta si policisté všimli v Lamačově ulici na Barrandově. Protože řidič na výzvu nezastavil, zamířil hlídkový vůz za ním. Ujíždějící a pronásledující vůz se dostaly až k Pražskému okruhu. Kradené auto na něj vjelo, ale do protisměru. Policie zamířila za ním. „Řidič nereagoval na výzvy k zastavení. Ohrozil desítky dalších motoristů,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

V protisměru ujel pár vozidel dva kilometry. Dostal se tak až k Lochkovskému tunelu, kde prchající auto zastavilo. Řidič vyrazil od silnice k nedalekému lesu. „Policisté vyrazili za ním, a dokonce použili varovné výstřely. Ale nepodařilo se jim ho dopadnout. Po řidiči kradeného auta nyní pátrají desítky policistů, včetně psovodů,“ uvedla mluvčí Kropáčová.

Podobné policejní honičky občas končí tragicky. Velmi podobné pronásledování kradeného auta, které ujíždělo v protisměru po R6 mezi Karlovými Vary a Chebem, vedlo k havárii pronásledovaného i policejního auta, ale i dalšího vozu. Pět lidí utrpělo zranění. Snaha zastavit sedmnáctiletého chlapce, který jel otcovým autem po dálnici D1 potom skončila mladíkovou smrtí.