Žena, kterou auto srazilo do Vltavy, zemřela, muže policie stále hledá

Praha – Den po nehodě na pražském Mánesově mostě policie celý den pátrala po muži, kterého náraz osobního auta shodil do Vltavy. Potápěči budou řeku prohledávat i ve čtvrtek – zatím sraženého muže nenalezli. Špatnou zprávu přidali také lékaři, když oznámili, že v noci naopak zemřela žena, která po nehodě z mostu také spadla. Záchranáři ji brzy vylovili a resuscitovali, v nemocnici však podlehla zraněním, která utrpěla. Proč vlastně došlo k nehodě, kdy auto najelo do skupinky chodců na chodníku, policie stále zjišťuje. Hovoří se o náhlé zdravotní indispozici řidiče, který při havárii sám utrpěl lehké zranění.

Nehoda se stala v úterý před sedmou večer na Mánesově mostě, hasiči, policisté a záchranka okamžitě začali pomáhat zraněným na místě, ale především ženě, která z mostu spadla do Vltavy. „Přibližně čtyřicetiletou ženu našli hasiči po dlouhých minutách pátrání, na kterém se podíleli i policisté poříčního oddělení pražské policie, na hladině Vltavy u náplavky poblíž nemocnice Na Františku,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Vylovená žena nevykazovala životní funkce, záchranáři ji však dokázali oživit. V noci potom z nemocnice přišla zpráva: Přes veškerou snahu lékařů zemřela.

Potápěči pátrali po muži ve Vltavě celý den (zdroj: ČT24)

Celou noc a celý den potom policisté a hasiči pátrali po dalším člověku, muži, který po nárazu auta také skončil v řece. Za náročných podmínek ho především v oblasti mezi Mánesovým a Hlávkovým mostem hledali potápěči z Prahy a Středočeského kraje, Vltavu však museli prohledávat velmi detailně, viditelnost byla asi na deset centimetrů. Podle policejního potápěče Marka Jošta bylo možné spolehnout se pouze na hmat. Pátrání bude pokračovat i ve čtvrtek. S pátráním pomohli i vodohospodáři – nejprve kvůli usnadnění práce potápěčů snížilo hladinu řeky, poté ji naopak zvýšilo, aby bylo možné prohledat oblast pod zdymadlem na Štvanici.

Auto na chodník vjelo zřejmě kvůli zdravotním problémům řidiče

Kromě dvou lidí, kteří skončili v řece, utrpěl při havárii zranění i další chodec a také sedmašedesátlietý řidič auta. Proč havaroval, policisté stále zjišťují. Podle neoficiálních informací vjelo auto na chodník po řidičově náhlé zdravotní indispozici. „Prošetřování nehody potrvá nejspíš několik týdnů. Určitě dojde na znalecké posudky,“ upozornil mluvčí Hulan.

isifa
Zdroj: Miloš Ruml/ISIFA