Muž z Broumova měl doma zbrojní arzenál od nábojů po raketovou hlavici

Policisté našli při domovní prohlídce u čtyřicetiletého muže v Broumově na Náchodsku různé zbraně, náboje, ruční granáty, nebo dokonce nefunkční raketovou hlavici. Bojový materiál bez potřebných povolení získal údajně na burzách a v e-shopech. Muži hrozí až čtyři roky vězení.

„Část nalezeného střeliva si přímo na místě převzal policejní pyrotechnik, neboť při nešetrném zacházení hrozilo nebezpečí exploze,“ uvedla mluvčí náchodské policie. Muži zákona z domu odvezli desítky nábojů a zbraně, při domovní prohlídce našli kriminalisté také usušené konopí.

V domě byly rovněž předměty s tematikou 2. světové války a nacismu. „Muže kriminalisté obvinili z pěti trestných činů, konkrétně se jednalo o vydírání, krádež, porušování domovní svobody, maření výkonu úředního rozhodnutí a nedovolené ozbrojování,“ uvedla mluvčí. Dodala, že některé ze zajištěných látek posoudí znalci.

Náboje zabavené muži z Broumova
Zdroj: ČTK/PR/Policie ČR

Policie se o muže začala zajímat letos na jaře, když přijala oznámení od jednoho z místních, kterého se prý muž s komplicem snažili zastrašovat a požadovali po něm vydání peněz jako náhradu za domnělou krádež.