Policista v centru Hradce zastřelil bývalou manželku

Hradec Králové - V kadeřnictví v centru Hradce Králové se střílelo. Krátce před 14. hodinou tu dvaačtyřicetiletý policista vystřelil na jednu z kadeřnic, svou bývalou manželku. Poté postřelil sebe. Oba byli s těžkými zraněními převezeni do nemocnice. Žena později zemřela, stav muže je vážný. Vyšetřování případu převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Motivem jednání útočníka byly zřejmě rodinné problémy.

Incident se odehrál v kadeřnictví naproti budově krajského soudu v centru města. „Před 14. hodinou nám byla oznámena střelba na třídě ČSA. Na místě zůstaly dvě těžce zraněné osoby,které byly převezeny do fakultní nemocnice,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková.

Žena měla dvě střelná poranění, jimž podlehla několik desítek minut poté, co byla převezena do hradecké fakultní nemocnice. Muž, bývalý prvoligový fotbalista, je nadále v kritickém stavu, leží ve stejné nemocnici. 

Protože jde o policistu, případ převzala GIBS. „Mohu potvrdit, že muž je příslušník Policie České republiky. Z tohoto důvodu je také příslušnost naše,“ řekla mluvčí GIBS Radka Sandorová. Na místě je podle ní několik příslušníků inspekce. Spolu s policií provádějí prvotní vyšetřovací úkony.