Spory o Bauhaus v Brně-Ivanovicích dál pokračují. Přesto vedle něj vyroste další obchodní centrum

Brno bude mít zřejmě nové nákupní centrum nazvané Kaskády. Developer ho chce postavit v severní části města při výpadovce na Svitavy. Minulý týden firma podala žádost o posouzení vlivu stavby na životní prostředí. Stavba má vyrůst hned vedle hobbymarketu Bauhaus, proti kterému místní několik let protestovali. Úředníci minulý týden rozhodli, že hobbymarket stojí v Ivanovicích legálně.

Čtyřhektarové rumiště za ivanovickým hobbymarketem by se mělo změnit v další nákupní centrum. Jeho součástí bude krom obchodů a restaurace i minipivovar. Podle developera podobné centrum v oblasti chybí, ačkoliv přes silnici stojí jiný hypermarket. Od blízkých rodinných domů bude nákupní centrum dělit pás zeleně a částečně také zeď.

obrázek
Zdroj: ČT24

Zatímco proti hobbymarketu Bauhaus před sedmi lety protestovali, plány na další obchodní centrum v nich emoce už nebudí.„ Myslím, že by to byla dobrá věc,“ řekl v anketě České televize jeden z místních obyvatel. „Nákupní středisko ne, ale nějaké služby by tady byly potřeba,“ dodal druhý.

Spor o stavbu hobbymarketu se táhne dodnes. Sdružení Nesehnutí například vadí, že byl obchod postavený na základě certifikátu autorizovaného inspektora, a ne stavebního povolení. Podle magistrátu ale Nesehnutí není oprávněné podávat připomínky. „Navrhovatel neměl postavení účastníka případného stavebního řízení, a proto nebylo možné jeho žádosti vyhovět,“ řekl mluvčí Magistrátu města Brna Filip Poňuchálek. Občanské sdružení ale boj nevzdává a chce se obrátit na krajský soud.