Ranní nehody stály tři životy, uzavřena byla i dálnice

Bříství/Kunratice u Cvikova – Při třech ranních dopravních nehodách umírali lidé, dvě z těchto havárií navíc značně zkomplikovaly dopravu na hlavních tazích ve středních a severních Čechách. Po tragické srážce dvou aut u Kunratic u Cvikova na Českolipsku byla uzavřena silnice I/13, která spojuje Děčín, Českolipsko a Liberec. Po další smrtelné nehodě je uzavřena dálnice D11 na 26. kilometru ve směru na Hradec Králové. Řidič osobního auta potom zemřel i po havárii na Prostějovsku.

Dálnice D11 spojující Prahu s Hradcem Králové byla uzavřena tři hodiny, řidiči ji museli mezi 25. a 35. kilometrem objíždět po souběžně vedoucí staré pražsko-hradecké silnici II/611. Na 26. kilometru zahynul při nehodě řidič dodávky, která narazila do dopravní značky. Muž byl na místě mrtev, proč havaroval, však zatím není známo. Mezi možnými příčinami je mikrospánek.

Uzavírka silnice I/13 mezi Kunraticemi a Jablonným v Podještědí trvala asi čtyři hodiny. Po šesté ráno se v úseku srazila dodávka, jejíž řidič se rozhodl předjíždět jiná vozidla, s protijedoucím osobním autem. Jeden ze tří lidí, kteří jeli dodávkou, nehodu nepřežil, další byl zraněn těžce a třetí lehce. „V octavii jel jen řidič, který byl při střetu těžce zraněn,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Třetí tragická nehoda středečního dopoledne se stala u Biskupic na silnici mezi Prostějovem a Dubem nad Moravou. „Osmadvacetiletý řidič z Přerova u obce Biskupice vyjel s vozem mimo silnici a narazil do mostu. Pravděpodobnou příčinou byla nepřiměřená rychlost. Ve voze jel sám,“ řekl policejní mluvčí Josef Bednařík. Muže z havarovaného vozu vyprostili hasiči, záchranáři mu však už nemohli pomoci.

Vstup Václava Štefana (zdroj: ČT24)