Dálnice D1 u Domašova je už průjezdná. Osm hodin ji blokoval havarovaný kamion, který vezl prasata

iReportér Pavel Nesejt: Nehoda na D1 (zdroj: ČT24)

Policie otevřela dálnici D1  u Domašova. Od rána ji blokoval převrácený maďarský kamion, který vezl prasata. Živá zvířata hasiči přeložili do jiného kamionu, který je odvezl. Mrtvá prasata skončila v kafilerii. Policisté dopravu odkláněli po souběžné silnici druhé třídy.

Hasiči museli prasata z kamionu nejprve vytáhnout. „Ta, která jsou zraněná, musí utratit veterináři,“ řekl mluvčí hasičů David Jirouš. Ze sto pěti prasat nepřežila ani polovina.  Dva řidiči, kteří v kamionu jeli, vyvázli s lehčími zraněními. „Řidič kamionu zřejmě usnul,“ řekl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Pro nezraněná prasata musel vyjet jiný kamion z Maďarska. Do té doby byl provoz na dálnici veden v jednom pruhu a tvořily se až čtyřkilometrové kolony. Specializovaná firma vyprošťovala převrácený kamion celé odpoledne. 

Specializovaná firma vyprošťuje kamion (zdroj: ČT24)

Policisté dopravu z desetikilometrového úseku dálnice odkláněli po souběžné silnici druhé třídy. Na místě se tvořila dlouhá kolona. „Nehoda se stala v místě s omezením, což násobilo již tak značné komplikace,“ doplnil Pavel Šváb.

Na D1 za Brnem se převrátil kamion s prasaty
Zdroj: HZS Jihomoravského kraje