V domě v Havířově vybuchl pravděpodobně plyn. Na místě jeden mrtvý a těžce zraněná

Při výbuchu plynu v Havířově zemřel šedesátiletý muž (zdroj: ČT24)

Při explozi v Havířově na Karvinsku, kterou způsobil pravděpodobně únik plynu, zemřel ve čtvrtek ráno šedesátiletý muž. Jeho dvaadevadesátiletá matka utrpěla těžká zranění. Výbuch nastal v domě se čtyřmi byty. V té době byli doma jen obyvatelé jednoho z bytů, sdělila mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

„V tuto chvíli přesně nemůžeme uvést, co v bytě explodovalo, ani co bylo příčinou výbuchu. To musejí určit znalci,“ řekla mluvčí. Plyn však jako velmi pravděpodobnou příčinu výbuchu označila agentura ČTK.

Výbuch se ozval okolo 08:30 v domě v Jarošově ulici v městské části Šumbark. „Jde o cihlový dům starší zástavby,“ řekla Viačková. Exploze nastala v bytě, kde pak policisté našli mrtvého muže a těžce zraněnou ženu. Záchranáři ji přepravili do ostravské fakultní nemocnice.

V Havířově vybuchl plyn
Zdroj: ČT24

:. Čtyřpatrový dům, ve kterém vybuchl plyn.

„Žena utrpěla popáleniny druhého stupně na 24 procentech těla. S ohledem na rozsah zranění a věk, musíme konstatovat, že jde o těžká zranění,“ uvedl mluvčí nemocnice Tomáš Oborný. Dodal, že pacientka je v péči lékařů jednotky intenzivní péče popáleninového centra.

Na místě je nyní statik, který musí posoudit míru poškození budovy. Místo prohledávají kriminalisté. Čekají i na příjezd psovoda se psem, který je vycvičený na vyhledávání výbušných látek.