Na Hodonínsku se srazil vlak s traktorem. Vlak vykolejil, řidič traktoru zemřel

Ve Vnorovech na Hodonínsku se srazil osobní vlak s traktorem. Podle mluvčí jihomoravské záchranné služby Hedviky Kropáčkové řidič traktoru zemřel, dalších devět zraněných ošetřili záchranáři na místě a převezli do nemocnice. Jeden z vagonů hořel a část vlaku vykolejila. K nehodě vyjelo třináct jednotek hasičů. Provoz vlaků z Hodonína na Slovensko je zastavený. Cestující musejí použít náhradní autobusovou dopravu. Podle Českých drah může omezení provozu trvat až do středečního poledne.

Nehoda osobního vlaku s traktorem se stala na železničním přejezdu. Po srážce začal první vagón hořet a další vykolejily. Ve vlaku cestovalo 25 lidí. Devět z nich museli ošetřit záchranáři a převézt do okolních nemocnic. „Řidič traktoru zemřel ještě před příjezdem záchranářů,“ řekla mluvčí jihomoravské záchranné služby Hedvika Kropáčková.

Jeden z vagonů vlaku začal hořet, další vykolejil
Zdroj: ČT24

Po příčině nehody policie i drážní inspekce pátrá. „Přejezd je označen kříži a je to přehledný úsek,“ řekla mluvčí Českých drah Monika Bezuchová. Na vyšetřovací verzi je podle mluvčího Hodonínských policistů Petra Zámečníka brzy. „Přímého svědka zatím nemáme. Kdyby se našel, byl by pro nás klíčový,“ říká Petr Zámečník. Policie bude také zjišťovat, jestli v době nehody fungovala výstražná signalizace.

Na místě nehody byla redaktorka Jana Glózová (zdroj: ČT24)

Škoda na vlaku podle mluvčí Českých drah Moniky Bezuchové dosáhne milionů korun, škoda na infrastruktuře se vyšplhá na statisíce. „Vykolejený vlak bude muset absolvovat prohlídku i za účasti policie, teprve potom se určí výše škody,“ dodala mluvčí.

Trať z Veselí nad Moravou do Sudoměřic je v tuto chvíli uzavřená, uzavírka potrvá pravděpodobně až do středy. Náhradní dopravu zajišťují autobusy. 

Na přejezdech už letos zemřelo víc licí než za celý loňský rok

Počet mrtvých na přejezdech se letos zdvojnásobil. Usmrcených je už víc než za celý rok 2015. Podle statistik Drážní inspekce zemřelo letos při nehodách 34 lidí a dalších 49 bylo zraněno. Z pohledu dlouhodobých statistik se jedná o více než pětileté maximum.

Střetnutí na železničních přejezdech
Zdroj: Drážní inspekce