Silnice Praha – Karlovy Vary byla po nehodě neprůjezdná

Petrohrad (Lounsko) – Vážná nehoda zcela zablokovala silnici I/6, která spojuje Prahu a Karlovy Vary. U Petrohradu na Lounsku se čelně srazilo osobní auto s kamionem, řidič menšího vozidla utrpěl těžké zranění a je ve stavu klinické smrti, hasiči ho museli vyprostit a přiletěl pro něj vrtulník. Provoz na místě je stále omezen. Odpoledne se podařilo zprůjezdnit alespoň jeden jízdní pruh, směrem od Prahy ale řidiči museli místo stále objíždět.

Nehoda se stala během ranní špičky nedaleko křižovatky silnice I/6 s další státní silnicí I/27. „Příčinou nehody bylo vyjetí osobního auta do protisměru,“ uvedl policejní operační důstojník. Osobní vůz po střetu vyjel ze silnice, kamion se převrátil a zůstal ležet napříč přes silnici. Muž, který seděl za volantem osobního auta, utrpěl při srážce vážná poranění. Záchranářům se podařilo resuscitovat ho a převézt do nemocnice, podle policejního operačního důstojníka je ale ve stavu klinické smrti.

Kvůli úklidu následků havárie musela být silnice uzavřena. Objízdné trasy vedly ve směru od Prahy na Karlovy Vary po silnici I/27 na Podbořany a dále po regionální silnici do Lubence, v opačném směru z Černčic po regionálních komunikacích na Kryry a Stojetice a dále po silnici I/27. Odklízení havárie zřejmě potrvá až do pozdního večera, auta ve směru od Prahy musí místo objíždět po „plzeňské“ silnici číslo 27.