Ve dvorské zoo začala letní sezona, hurá na safari

Dvůr Králové - V zoo ve Dvoře Králové začala letní sezona. Tamní safari je tak ode dneška znovu kompletně přístupné veřejnosti. Zoologická zahrada oproti loňsku zlevnila vstupné a přibylo i zvířat, která mohou návštěvníci ve volné přírodě potkat – například vzácné zebry Grévyho, pralesní buvoly nebo žirafy.

Do safari je možné dostat se dvěma způsoby – vlastním autem, nebo speciálním autobusem. Podle řidiče safari busu nejvíc „problémů“ dělají právě zebry Grévyho. Postaví se do cesty a lidem nezbývá než čekat.

Na šestikilometrové trase uvidí návštěvníci na 60 hektarech přes šest set afrických zvířat. „Lidé je mohou sledovat zblízka, jako v Africe. Jak se chovají ve stádu, jak se chovají samci k samicím, jak se samice starají o mláďata,“ popisuje mluvčí zoo Jana Myslivečková.

Provozní doba zoo a safari:

  • Po – Ne 9:00 – 18:00 včetně svátků
  • Poslední safari bus jede v 17:30

Loni zahradu navštívilo 411 tisíc lidí. Hlavně kvůli vysokému vstupnému to bylo o deset procent méně než rok před tím. Letos proto zahrada zlevnila. Dospělí zaplatí za vstupenku 230 korun oproti dřívějším 290, děti pak 150. Je možné zakoupit si i rodinné vstupné či permanentky; za zvířaty se může podívat i pes. V ceně vstupenky je prohlídka zoo, návštěva Afrického safari, parkoviště i toalety. Zrušena je naopak možnost koupit si levnější vstupné jen do klasické části zoo. 

Reportáž Václava Svobody (zdroj: ČT24)