ČT: Šéf strážníků ve Frýdku-Místku ve vazbě

Frýdek-Místek – Policie podezírá čtyři osoby z manipulace s veřejnými zakázkami ve Frýdku-Místku. ČT zjistila, že do vazby se kvůli tomu dostal šéf tamní městské policie Milan Sněhota. O tom, zda se do vazby dostanou i zbylí tři lidé, nyní rozhoduje okresní soud. Strážníky Sněhota vede od roku 2009, předtím působil v řadách Městské policie v Ostravě.

Policie všechny vyšetřuje pro manipulace s veřejnou zakázkou na dovybavení centrálního pultu veřejné ochrany softwarem a počítači. Za 200 tisíc korun měla policii tyto komponenty dodat firma ABM. Mezi obviněnými byl proto i ředitel této firmy.

Mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská dnes potvrdila, že kriminalisté obvinili čtyři osoby. Zda je mezi nimi i ředitel Městské policie Frýdek-Místek, uvést nechtěla. „V tuto chvíli nechceme zveřejnit další informace. Na páteční dopoledne chystáme tiskovou konferenci,“ konstatovala.

Vedení frýdecko-místecké radnice zatím příliš informací nesdělilo. „Primátor a tajemník magistrátu jsou nyní na výslechu na policii. Zatím nemáme od policie žádné informace,“ uvedl náměstek primátora Dalibor Hrabec (VV). Podle informací ČT je jedním ze zadržených pracovník magistrátu, který pracoval v oddělení informačních technologií. Čtvrtý obviněný je zatím neznámý. Mluvčí úřadu Jana Matějíková však potvrdila, že jsou strážníci nyní bez velitele a vede je Sněhotův zástupce Ivo Kališ.

Bližší vyjádření k případu chce radnice poskytnout v pátek.

Telefonát Radka Wiglasze (zdroj: ČT24)