Následující dva víkendy nepojede metro z Muzea na Pražského povstání

Pražský dopravní podnik (DPP) přeruší během následujících dvou víkendů provoz metra na trase C mezi stanicemi Muzeum a Pražského povstání. Metro tak nepojede 20. až 21. února a 27. až 28. února, vždy od sobotního zahájení provozu až do jeho ukončení v neděli večer. Důvodem je oprava na trati. Místo metra budou jezdit autobusy XC v úseku Hlavní nádraží – Pražského povstání. Informoval o tom mluvčí DPP Jiří Štábl.

Dopravní podnik plánuje v metru v úseku Muzeum – Pražského povstání vyměnit původní dřevěné pražce za nové betonové. „Výměna souvisí s postupnou modernizací pražského metra, která má za cíl zvýšení komfortu pro cestující i zlepšování provozní bezpečnosti,“ uvedl generální ředitel DPP Jaroslav Ďuriš. 

Náhradní dopravu bude zajišťovat v denním provozu autobusová linka XC na trase Hlavní nádraží – Muzeum – I. P. Pavlova – Vyšehrad – Pražského povstání. V úsecích Letňany–Muzeum a Háje – Pražského povstání bude jezdit metro bez omezení.

„U stanic metra budou stát od 8:00 do 22:00 informátoři dopravního podniku, kteří poradí cestujícím v češtině i v angličtině aktuální dopravní spojení,“ uvedl Štábl.

Modernizace úseku má být hotová do 7. března 2016. Dokončovací práce už ale budou probíhat v noci, kdy metro nejezdí.

Provoz metra přerušil DPP kvůli opravám průsaků například loni v září na trase A mezi stanicemi Petřiny a Nemocnice Motol. Na trase C pak na začátku loňského července měnil dopravce výhybky mezi stanicemi Háje a Kačerov.