Písek stále tápá nad novým městským bazénem

Písek – Nekonečné dohady kolem výstavby nového plaveckého bazénu v Písku neberou ani po 12 letech konce. Do problémové diskuze o tom, jak by měl bazén vypadat a hlavně kde bude stát, se nově zapojila skupina píseckých architektů i veřejnost. Ačkoliv současný návrh projektu má už dva roky platné stavební povolení, s realizací se dosud nezačalo. Město totiž stále hledá finančně přijatelné a zároveň rychlé řešení.

Jako poslední vstoupila do dohadů ohledně nového píseckého bazénu také skupina architektů s podporou části občanů a zastupitelů. Současný návrh, který počítá s výstavbou aquaparku včetně atrakcí, podle nich není pro vybranou lokalitu vhodný. Zastupitelstvo bude o bazénu hlasovat znovu, tentokrát však o menším, než schválilo naposled.

„Příliš to nevnímáme jako ústupek. Hlavním problémem pro architekty i všechny občany bylo to, že takto velký objekt s touto náplní by měl stát jinde a místa na to v Písku jsou,“ říká architektka Jana Kantorová. Místo bazénu by spolu s ostatními členy nově angažované skupiny na místě raději viděla park. Na přestěhování ale rada přistoupit nechce.

Z původní varianty nového bazénu vznikla do současnosti už pátá. Část zastupitelů navíc sdílí názor, že do místa pod historickými hradbami aquapark nepatří. Názory na nové sportovní středisko v Písku se tak stále různí a jen od začátku loňského roku bude o novém bazénu rozhodovat zastupitelstvo už počtvrté, a to už příští týden.

Reportáž Kristiny Vrkočové (zdroj: ČT24)