Opilý najel autem do skupiny lidí. Podle soudu to byl pokus o vraždu

Na patnáct let do vězení by měl jít Martin Fuchsa, který letos v srpnu najel opilý autem do skupiny mladých lidí. Při nehodě v Odrovicích u Brna stihli čtyři lidé uskočit, pátého auto srazilo. Vážně zraněný muž je stále v nemocnici. Krajský soud nyní čin kvalifikoval jako pokus o vraždu, rozsudek však zatím není pravomocný.

Devětadvacetiletý Martin Fuchsa byl v srpnu na oslavě narozenin, kde se pohádal se svou přítelkyní. Následně vypukla hádka a rvačka mezi ním a jeho přáteli. Opilý Fuchsa pak usedl do svého auta a jel pryč. Tvrdí, že chtěl do bezpečí, protože jej ostatní napadali. Při odjezdu se nedaleko místa oslav stala nehoda.

Soudce Aleš Novotný v odůvodnění rozsudku uvedl, že vina Fuchsy je nezpochybnitelná. Doplnil, že spor před dopravní nehodou vyvolal také obžalovaný. V krvi měl po nehodě dvě promile alkoholu.

Volant mu prý vypadl z ruky

Fuchsa událost popsal tak, že mu před nehodou „vypadl volant z ruky“ a pak ucítil náraz. Po 200 metrech od místa neštěstí zastavil a přivolal policii. „Hrozně mě to mrzí. Každý večer se modlím, aby se zraněný uzdravil,“ řekl obžalovaný u soudu.

Sedmadvacetiletá oběť nehody je stále v péči lékařů anesteziologicko-resuscitačního oddělení nemocnice v Ivančicích na Brněnsku. Muž je plně závislý na přístrojích. Utrpěl zlomeniny spodiny lebeční, nohou, poranění plic a mnoho dalších vážných zranění.