Majetek Prahy znovu v exekuci - město už prý ale zaplatilo

Praha – Na majetek Prahy byla znovu nařízena exekuce, nakládání s majetkem ale zatím kvůli administrativnímu zpoždění není omezeno, tvrdí Exekutorská komora ČR. Město prý dluží ve sporu s fyzickou osobou částku do 15 tisíc korun. Podle pražského magistrátu ale už byly veškeré dluhy uhrazeny. Exekuce na majetek hlavního města byla nařízena naposledy před dvěma týdny, tehdy ovšem Praha s majetkem nakládat nemohla.

Podle exekutorů magistrát uhradil dlužnou částku až v den, kdy soud vydal nařízení o exekuci. Soudní exekutor ale už poslal usnesení katastru nemovitostí. „Poté, co povinný uhradí celou dlužnou částku, dojde k zastavení exekučního řízení,“ uvedla v tiskové zprávě komora. Mluvčí pražského magistrátu Tereza Krásenská uvedla, že původní dluh, který činil asi 6 600 korun, byl zaplacen už v srpnu. „Vedl se spor pouze o poplatky advokátovi, ale vše už bylo uhrazeno,“ tvrdí mluvčí. 

S nařízením exekuce na majetek se magistrát kvůli jiné kauze potýkal už na konci ledna. Město tehdy nesmělo nakládat se svým majetkem. Důvodem bylo pochybení magistrátní úřednice, která zapomněla uhradit dluh. Dlužná částka tehdy činila 163 306 korun, s připočtením dalších nákladů a poplatků za exekuci se dluh vyšplhal na částku přesahující 200 tisíc.