Čtvrteční nehoda polské dodávky má šestou oběť

Tragická nehoda z minulého týdne, kdy na dálnici D1 havarovala polská dodávka, má další oběť. O víkendu zemřela žena, kterou vrtulník převezl do Fakultní nemocnice Brno. Podlehla těžkým zraněním. V dodávce cestovalo celkem devět lidí, pět z nich na místě zemřelo.

„Cizinka podlehla o víkendu rozsáhlým zraněním, která byla neslučitelná se životem,“ uvedla mluvčí Fakultní nemocnice Brno Anna Mrázová. Další dvě zraněné jsou v jiných brněnských nemocnicích a jsou mimo ohrožení života. Jeden cestující vyvázl bez zranění.

K nehodě polské dodávky došlo minulý týden ve čtvrtek na dálnici D1 u Rousínova na Vyškovsku. Při kolizi narazilo auto s devíti Poláky zezadu do kamionu. K nehodě podle policie došlo při dojíždění do kolony.

Mluvčí vyškovské policie Alice Musilová řekla, že nejpravděpodobnější příčinou tragédie je nepozornost polského řidiče. Ten zřejmě nestihl včas zareagovat na to, že kamion před ním brzdí, a vjel do něj.

Kolize je jednou z největších tragédií, která se odehrála na českých silnicích. Tou vůbec nejtragičtější byla havárie patrového autobusu u Nažidel v roce 2003. Nehoda si vyžádala dvacet životů, dalších 34 lidí bylo zraněno.