V Uherském Hradišti se střílelo. Lupiči prchají na motorce

V centru Uherského Hradiště se v úterý odpoledne střílelo. Podle informací ČTK bylo přepadeno zlatnictví v Hradební ulici, dva lidé byli zraněni. Policie hledá dva pachatele, kteří ujeli na motorce. Zachytily je bezpečnostní kamery.

Podle mluvčího krajské záchranné služby nebyla zranění život ohrožující. „Ošetřovali jsme dva muže. Jeden utrpěl střelné poranění dolní končetiny, druhý má poraněné oko od střepu. Oba byli po ošetření převezeni do uherskohradišťské nemocnice,“ uvedl mluvčí krajské záchranné služby Petr Olšan.

Lupiče na útěku zachytily bezpečnostní kamery, z místa ujeli na žluté motorce směrem na Brno. Policie žádá veřejnost o pomoc s pátráním, lidé by se ale ozbrojenou dvojici neměli snažit zadržet. „Pachatelé mají na hlavách bílo-černé přilby,“ upřesnila popis uherskohradišťská policejní mluvčí Milena Šabatová s tím, že případní svědkové se mohou obrátit na linku 158.

Redaktor Luboš Dostál o přepadení v Uherském Hradišti (zdroj: ČT24)

Podle Mileny Šabatové jsou pachatelé podezřelí ze zvlášť závažného trestného činu násilného charakteru. Kromě loupeže může jít také o pokus o vraždu. Místo činu je uzavřené a pohybují se zde kriminalisté.