Souzený muž měl týrat mladou dívku a nechal si říkat Satane

Zlín – Pětiletý vztah byl podle čtyřiatřicetiletého muže harmonický, podle jeho bývalé přítelkyně i žalobce šlo ale o přesný opak. Obžaloba muže ze Zlína viní z vydírání přítelkyně, vyhrožování i pokusu o těžké ublížení na zdraví. Případ dnes začal řešit zlínský krajský soud. Příčetnost muže, který si prý nechal říkat „Satan“, mají posoudit znalci.

Pět let ve Zlíně trval nerovný vztah mladé dívky a jejího staršího přítele. Dnes čtyřiatřicetiletý Mickey Christiansen se v roce 2010 seznámil s tehdy patnáctiletou dívkou. Vztah měl ale brzy přerůst ve fyzické a psychické týrání. Tak to alespoň vidí státní zástupce Roman Kafka i Christiansenova bývalá přítelkyně, která dnes u soudu vypovídala.

Dívka po roce vztahu otěhotněla, ale potratila. I když o tom dnes u soudu nezvládla vypovídat, potvrdila svoji dřívější výpověď. Podle ní tehdy odnesli mrtvý plod do lesa, kde ho její přítel rozpíchal klackem a spálil. Dva roky nato dívka otěhotněla podruhé. Právě tehdy se podle žalobce muž pokusil o zabití jejich nenarozeného dítěte. Po celou dobu vztahu pak údajně dívku nutil dodržovat 70 stanovených pravidel, mezi nimiž byl zákaz kontaktu s rodinou, chození k lékaři, kontakt s jinými muži i hezké oblečení. Muž podle výpovědí svou partnerku také opakovaně bil a nechal si od ní říkat „Satane“.

Zlínský soud řeší případ týrání mladé ženy (zdroj: ČT24)

Dívka se od přítele odhodlala odejít až v dospělosti, a to hlavně kvůli obavě o zdraví svého dítěte. Když se pak svěřila rodičům, ti celou věc nahlásili na policii.

Ke slovu se před soudem dostal i obžalovaný muž, který naopak svůj vztah s dívkou popsal jako romantický a idylický. Ve čtvrtek mají u soudu vypovídat znalci, kteří posuzovali psychický stav obžalovaného. Muži hrozí až 12 let vězení.