V pražské Pařížské ulici se střílelo, byli zraněni dva lidé

Praha - V Pařížské ulici v centru Prahy stříleli dnes odpoledne dva neznámí pachatelé. Podle pražské policejní mluvčí Evy Brožové zranili dvojici rusky hovořících mužů a z místa činu utekli.

Ke střelbě došlo kolem 16:00, případ na místě vyšetřuje policie. Záchranáři ošetřili oba zraněné; šestadvacetiletého muže se střelným poraněním nohy převezli do Ústřední vojenské nemocnice, třiatřicetiletý muž s poraněním ruky putoval do nemocnice Na Františku.

Loni se v centru hlavního města střílelo hned několikrát. Například v dubnu vystřelil policista v Jindřišské ulici na muže podezřelého z krádeže a odražená kulka lehce zranila náhodného chodce. V červenci postřelili policisté nedaleko Uhelného trhu dvě osoby podezřelé z vydírání. V listopadu se střílelo na pražských Vinohradech, kde útočník několika výstřely z pistole zabil řidiče, který pracoval u jedné dceřiné společnosti Sazky. Podle policie se řidič omylem stal obětí vyřizování účtů mezi ruskými a arménskými skupinami.

Pařížská ulice je častým cílem turistů, kteří zavítají do hlavního města. Vede od Staroměstského náměstí směrem k Vltavě a bývá považována za jednu z nejvýstavnějších a také nejdražších ulic v Praze.