Olomoucký magistrát rozjel agresivní kampaň

Olomouc - Nikam nepojedete! Tohle není výzva cestovní kanceláře o zrušení plánované dovolené. Pod tímto názvem rozjel tento týden varovnou kampaň Olomoucký magistrát. Rozhodl se tak podpořit povinné výměny řídičských průkazů. Průkazy vydané do jednatřicátého prosince 1993 totiž přestanou na konci letošního roku platit. Výzva je určena patnácti tisícům řidičů, kteří si o výměnu řidičáků dosud nezažádali.

Vážení řidiči nečekejte na prosinec! Tak začíná výzva olomouckého magistrátu, který se rozhodl investovat do kampaně na výměnu řidičských průkazů, jejichž platnost vyprší na konci roku. „Ta situace je kritická. Protože bychom museli měnit 150 řidičských průkazů denně, tak jsme přistoupili k neobvyklé a na magistrát velmi agresivní reklamní kampani. Chceme lidem říct: pokud si nepřijdete vyměnit starý řidičák, nikam nepojedete,“ komentuje kampaň Michal Urbášek z Odboru agendy řidičů v Olomouci.

Malé procento lidí, kteří si přišli vystát asi půlhodinovou frontu na výměnu řidičského průkazu, vydaného od roku 1964 do roku 1993, upozornila na problém média. Kdyby při současných šestnácti pracovních dnech přišlo na magistrát 150 lidí denně, úředníci by agendu zvládli. Kvůli zkracujícímu se termínu je ale situace každý den napjatější. Jak dodává evidenční pracovnice Eva Cholastová, na úřad chodí denně zhruba 250 lidí a z toho těch, jimž končí platnost řidičských průkazů, je kolem stovky. Magistrát nechal vytisknout asi 40 tisíc letáků. Akce potrvá přes prázdniny až do září.