Mladí křesťané se setkali v Táboře

Tábor - Téměř šest tisíc mladých křesťanů z celé České republiky tráví jeden týden v Táboře. Vedle kláštera v místní části Klokoty, které je také poutním místem, vyrostlo i stanové městečko. Setkání mladých věřících se letos koná počtvrté. Náplní letošního celostátního setkání křesťanské mládeže v Táboře jsou přednášky, mše, workshopy, ale i kulturní a sportovní program.

Ředitel Sekce pro mládež Vít Zatloukal vysvětluje, že cílem tohoto setkání je dát mladým lidem návod na smysluplné využití volného času a zároveň jim má pomoci k osobnímu dozrávání. Vůbec první setkání se konalo v roce 1993 na Moravě.Letos si organizátoři akce vybrali Tábor. Podle tiskové mluvčí celostátního setkání Kateřiny Regendové šlo při výběru se hledala především nějaká duchovní základna a to krásné mariánské poutní místo Klokoty naplnilo.

Nejvíce mladých lidí přijelo z Moravy. Z Čech je nejsilněji zastoupen východočeský kraj. Důvod jejich účasti na setkání je stejný. Účastníci chtějí setkat s lidmi se stejnými zájmy. Mladí křesťané se v průběhu týdne setkají s řadou odborníků i s významnými českými biskupy. Olomoucký arcibiskup a předseda České biskupské konference Mons. Jan Graubner podotýká: „Je vidět, že Boha, který je láska, krása, dobro, chtějí mít ve svém srdci. A to je pro mne naděje, že ve světě to nemusí být jen negativní.”

Téměř šest tisíc účastníků akce zůstane v Táboře až do neděle, kdy jejich setkání skončí. Celostátní setkání mladých lidí v Táboře je podle organizátorů přípravou na Světový den mládeže, který se na jaře příštího roku uskuteční v australském Sydney.