Soud potvrdil trest za nehodu v opilosti

Hradec Králové - Krajský soud v Hradci Králové dnes zamítl odvolání místostarosty Dvora Králové nad Labem Petra Mrázka proti rozsudku trutnovského okresního soudu. Soud mu za nehodu v opilosti uložil pokutu 30 tisíc korun a zakázal na tři roky řízení automobilu. Místostarosta podle spisu před nehodou oslavoval v jednom dvorském baru narozeniny kamaráda. Jeho vůz havaroval zhruba dvě hodiny po půlnoci nedaleko od jeho domu. Auto zničilo plot, poštovní schránku a plynovou přípojku. Dechová zkouška mu v krvi naměřila 1,56 promile alkoholu.

Mrázek opakovaně svou vinu popřel a tvrdil, že v době nehody řídila automobil Volvo XC 90 jeho manželka, která jej z oslavy odvážela. Svědci ale vypověděli, že místostarostova žena přišla k havarovanému vozu až později a v pyžamu, přes které měla kabát.

Před soudem už stanul i současný dvorský starosta Daniel Lukeš. V prosinci 2001 byl odsouzen za napomáhání k vydírání k dvouletému vězení s podmíněným odkladem na dva roky. Vzhledem k tomu, že se ve zkušební době Lukeš osvědčil, byl mu trest zahlazen.