Novojičínský král lupičů byl zatčen

Nový Jičín - Mladí lidé v Novém Jičíně si mohou oddechnout. Policisté zatkli 19letého recidivistu, který pravidelně přepadával a okrádal především děti. Soudce ho poslal do vazby.

Je to král mezi lupiči - tak popisují novojičínští policisté tohoto mladého muže. Eskorta ho již převezla do vazební věznice. „Obviněný muž má za sebou bohatou kriminální minulost a mohu potvrdit, že v minulosti ho policisté prošetřovali pro několik závažných trestných činů,“ sdělila mluvčí Policie ČR v Novém Jičíně Miroslava Michálková Šálková.

Naposledy podle policistů loupil před dvěma dny. Společně se svým 14letým kamarádem přepadli v parku 16letého hocha. Miroslava Michálková Šálková popsala, že chlapci nasadili chvat zvaný kravata a poškozený jim pod pohrůžkou zabití musel vydat 80 korun, které měl u sebe.

Nejen na Novojičínsku v poslední době roste počet gangů, které okrádají a přepadávají hlavně děti a důchodce. Podle aktivisty za práva Romů Kumara Vishwanathana za to může zpřísnění vyplácení sociálních dávek. „Jestli rodiče vnímají, že děti kradou, měli by se snažit pomoci, především vyhledat odbornou poradnu,“ dodal Vishwanathan.

Vyšetřování případu je sice na začátku, obviněnému ale hrozí pětiletý trest vězení.