Policisté zadrželi mladíky podezřelé z osmi loupeží na Kladensku

Kladno - Policisté v pátek ve Slaném zadrželi skupinu čtyř mladíků, kteří jsou podezřelí z ozbrojených přepadení šesti čerpacích stanic, vyloupení prodejny potravin a prodejny tabáku. Všichni byli obviněni z loupeže se zbraní formou spolupachatelství. Jeden je vyšetřován na svobodě, tři byli dnes ráno eskortováni do vazební věznice Praha Ruzyně.

Při loupežných přepadeních způsobili mladíci ve věku 17 až 19 let od loňského listopadu škodu zhruba 180.000 korun. Hrozí jim až desetiletý trest vězení.

Prvního z podezřelých zadrželi policisté v pátek dopoledne bezprostředně poté, co s nožem v ruce získal od obsluhy prodejny tabáku ve Slaném peníze a další zboží v hodnotě 2000 korun. V souvislosti s tím byli zadrženi další tři pachatelé, kteří se s ním podíleli na trestné činnosti. K ní používali osobní auto Fiat Tipo, které je evidováno na jednoho z podezřelých.

Mladící jsou podezřelí z osmi loupeží 

Policie mladíky podezřívá celkem z osmi ozbrojených přepadení. První se stalo v listopadu v roce 2007 v prodejně potravin ve Slaném, kdy získal finanční hotovost tehdy neznámý pachatel s pistolí.

V dubnu 2008 následovala tři loupežná přepadení benzinových čerpacích stanic ve Slaném, dvakrát v ulici Pražská a jednou v ulici Dukelských hrdinů. Pachatel byl vždy maskován kuklou nebo punčochou a finanční hotovost vyžadoval pod pohrůžkou krátké střelné zbraně nebo nože.

Letos v květnu zaútočili pachatelé čtyřikrát. V ranních hodinách 4. května se opět pokusili o vyloupení benzinky v ulici Dukelských hrdinů, kde však v tuto dobu nebyly žádné peníze. Po necelých dvou hodinách znovu přepadli benzinku, tentokrát ve Slaném v Kvíci, kde za užití zbraně uspěli.

Jen v jednom případě jsou mladíci podezřelí z loupežného přepadení mimo území města Slaný, když 14. května pod pohrůžkou nože získali hotovost od obsluhy benzinové stanice v obci Buštěhrad. Po pátečním přepadení prodejny tabáku ve Slaném byli mladíci zadrženi.