Prahu ovládli milovníci skútrů

Praha - Do hlavního města se dnes v pořadí už popáté sjeli příznivci skútrů na sraz nazvaný Skútr šňůra. V doprovodu policie absolvovali na lehkých motorkách více než dvacetikilometrovou spanilou jízdu městem. U strahovského stadionu se pak zapsali do České knihy rekordů.

Podle organizátorů se letošní Skútr šňůry zúčastnilo asi 190 fanoušků tohoto dopravního prostředku. Byli mezi nimi muži, ženy i děti. „Je to svátek pro lidi, kteří milují jízdu skútrem. Zážitek pro ně je už to, že se mohou projet Prahou za doprovodu policie. Dostanou se i na místa, kam by běžně nezajeli,“ řekl organizátor setkání Pavel Augustín.

Účastníci srazu vyjeli před polednem kolonou z Bráníka a pokračovali přes Podolské a Rašínovo nábřeží, přes most Legií a Malou stranu k parkovišti u strahovského stadionu. Odtud pak na vozítkách vybavených vlaječkami odjeli na Václavské náměstí, kde na sebe upozorňovali hlasitým troubením. Pak se vydali směrem na Pankrác a dále na výjezd do Jesenice a Jílového u Prahy. Cílem byla Nová Rabyně na Slapech, kde byla připravena party s hudbou a doprovodným programem.

Na Strahově účastníky jízdy ještě spočítali zástupci pelhřimovské agentury Dobrý den a zapsali je do knihy rekordů. Vytvořili tam totiž šňůru dlouhou 381 metrů. Přestože loni bylo prý zájemců o jízdu skútrem více než letos, jde o první podobný zápis. Mezi stroji, na nichž se účastníci srazu předvedli, byly nové, moderní skútry i veterány.