Opilý pražský úředník naboural tři auta a způsobil škodu za 65 tisíc korun

Praha - Vedoucí ekonomického odboru a tajemník radnice Prahy 3 Petr Fišer bude na pondělní večer ještě dlouho vzpomínat. V restauraci U Radnice na Havlíčkově náměstí oslavoval pět let svého působení na radnici Prahy 3. Když oslava skončila, nasedl do auta a chtěl odjet. Po několika desítkách metrů ale nezvládl řízení a postupně naboural do tří aut.

„Chtěl jsem auto pouze přeparkovat, aby mi ho tady na Žižkově neukradli,“ řekl po nehodě Fišer televizi Nova, která o případu informovala jako první. Podle svědků ale nezvládl zatáčku. Když chtěl vycouvat, narazil do jednoho ze stojících aut a poté ještě do dalších dvou. Po ujetých padesáti metrech zůstalo auto stát uprostřed křižovatky.

„Řidič se podrobil orientační dechové zkoušce, při níž mu bylo naměřeno 1,8 promile alkoholu,“ informoval policejní mluvčí Ladislav Bernášek. Pokud policejní vyšetřování prokáže, že měl Fišer v krvi více než jedno promile alkoholu, což je zákonem stanovená hranice, může být podle Bernáška stíhán za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, ze který by mu hrozil podmíněný či nepodmíněný trest odnětí svobody až na jeden rok nebo peněžitý trest. Pokud množství alkoholu v krvi bude nižší, bude s ním zahájeno správní řízení.

Radnice nyní čeká na výsledky policejního vyšetřování. „Panu Fišerovi bylo doporučeno, aby si vzal dovolenou, což udělal. O dalším postupu se rozhodneme, až budeme znát výsledky policejního šetření,“ komentoval včera případ mluvčí radnice Jan Sotona.