Do Jablonce nad Nisou dorazila multimediální akce zaměřená na mladé řidiče

Jablonec nad Nisou - "The Action", projekt zaměřený na mladé řidiče, má upozornit na nebezpečí rychlé jízdy, riskantního předjíždění nebo alkoholu za volantem. Právě řidiči do 25 let zaviní každou pátou dopravní nehodu a každé čtvrté úmrtí, jak informoval manažer projektu Martin Gebauer.

Moderní hudba, blikající světla, ale především šokující a realistické záběry z dopravních nehod - taková je multimediální show „The Action“. Mezi videoklipy hovoří lidé, kteří přijíždějí k nehodám dnes a denně - tedy hasiči, policisté či záchranáři. Na závěr vypráví svůj příběh i Štěpán Hyka, motorkář, kterému jeho vášeň málem vzala život.

Hasič Václav Barták věří, že akce byla pro diváky přínosná. V souvislosti o dění na silnicích v dnešní době hovořil dokonce o malé válce. Záchranář Josef Bradáč je toho názoru, že ukázat lidem následky nehod je účelnější, než jim připomínat, že se mají poutat a nepít alkohol. Kampaň je zaměřená hlavně na mladé řidiče. Statistiky totiž hovoří jasně - řidiči do 25 let jsou nejrizikovější skupinou.