Betlémské světlo už svítí i v Olomouci

Olomouc - Plamínek zažehnutý v Betlémě, který přicestoval do České republiky již 13. prosince, dnes skauti rozvážejí na celou řadu míst v naší zemi. Ráno dorazilo betlémské světlo i do Olomouce. Prvním zájemcům zažehli skauti jejich svítilničky a svíčky už na nádraží. Pak světlo zamířilo do největšího olomouckého kostela - Dómu svatého Václava.

„Je to symbolem proto, abychom si uvědomili, že žít pro druhé je skutečně cesta, způsob života, který nejenom pro jednotlivce, ale i pro společnost je skutečně cestou a má budoucnost,“ vyzvedl význam betlémského světla farář Dómu svatého Václava Bohumír Vitásek.

Aby posvátné světlo rozzářilo i domácnosti, mohou si pro ně Olomoučané celý týden přicházet do dómu. Na Štědrý den pak bude světlo k dispozici i na olomouckém Horním náměstí u sloupu Nejsvětější trojice.

Betlémské světlo cestovalo do České republiky letadlem přes Vídeň. Tam si ho vyzvedli brněnští skauti, kteří ho nyní rozváží po celé zemi. Využívají přitom rychlíky a spěšné vlaky Českých drah. Kterým spojem a kam plamínek přicestuje, je možné zjistit na speciálních internetových stránkách.