Někdejší ústecký hejtman je novým krajským radním pro oblast dopravy

Ústí nad Labem - Nové místo získal Jiří Šulc díky dohodě ČSSD s ODS. Přitom právě kroky kraje pod Šulcovým vedením kritizovala sociální demokracie v posledních letech ze všeho nejvíce. Někteří starostové a zastupitelé vytýkají bývalému hejtmanovi vypovězení smlouvy Dopravnímu podniku Ústeckého kraje a následný autobusový kolaps v roce 2006 nebo radikální omezení počtu vlakových spojů.

Krajský zastupitel a starosta Telnice Jaroslav Doubrava hodnotí bývalého hejtmana ve funkci radního pro oblast dopravy jako výsměch celému kraji. Šulce vynesla do křesla radního pro dopravu povolební dohoda ČSSD a ODS. Krajský radní a předseda strany v Ústeckém kraji Petr Benda (ČSSD) říká, že sociální demokracie dala po volbách prioritu zdravotnictví, sociálním věcem a školství.

ČSSD chce napravit to, co se v posledních letech v krajské dopravě událo. Jako první zřejmě přijde na řadu jednání o smíru s dopravním podnikem. Pokud by totiž kraj spory s dopravcem prohrál, hrozí, že by musel platit více než jednu a čtvrt miliardy korun. Jestli jednání povede právě Jiří Šulc, není zatím jasné. Krajský zastupitel Oldřich Bubeníček (KSČM) si to však podle svých slov neumí představit.