Úprava běžeckých tratí v části Krušných hor je nejistá

Boží Dar - Jáchymov, který na údržbu běžeckých tratí v Krušných horách obvykle přispívá, výrazně snížil rozpočet. Roční náklady jsou až milion korun, Jáchymov ale dá letos jen 100 tisíc. Správce tratí proto už omezil provoz rolby a začal hledat peníze jinde. Starosta Jáchymova Bronislav Grulich se nechal slyšet, že priority města jsou v tuto chvíli jiné - například rekonstrukce mateřské školy nebo stavba sportoviště.

V ohrožení je tak provoz nejméně na dvou okruzích o celkové délce 30 kilometrů. Starosta Božího Daru Jan Horník sdělil, že se tato situace může dotknout i krušnohorské magistrály. K omezení prý musí dojít okamžitě - například řidič rolby musí jezdit co nejúsporněji. To by ale znamenalo výrazné snížení kvality běžecké stopy.

Náčelník Horské služby Boží Dar Rudolf Chlad poznamenal, že upravená stopa je pochopitelně bezpečnější než stopa, která je rozdupaná nebo na ní jsou závěje. Boží Dar proto urychleně hledá řešení. O peníze chce požádat Karlovarský kraj. Ten ale na úpravu tratí už rozdělil mezi deset obcí přes 300 tisíc korun.