U čtyř mladistvých na diskotéce policie zjistila alkohol

Kasalice (Pardubicko) - Policejní hlídky v Kasalicích se tento víkend zaměřili na nezletilé konzumenty alkoholu. Pozitivní dechovou zkoušku tentokrát zaregistrovali u čtyř mladistvých. Akce patří mezi pravidelné kontroly vyhlášených podniků v regionu, především diskotékových klubů. Podle mluvčí pardubické policie Markéty Janovské evidují při těchto akcích strážníci podnapilé mladistvé pravidelně.

Mezi čtyřmi konzumenty alkoholu byla také patnáctiletá dívka. „Nejvíce nám nadýchala 0,83 promile patnáctiletá dívka, která byla předána rodičům,“ konstatovala pro ČT pardubická mluvčí. Upřesnila, že akce se již podruhé soustředila na diskoklub na Bohdanečsku.

Provozovatelé diskotéky v Kasalicích přitom nedávno zavedli opatření, která mají požívání alkoholu mladistvým znemožnit. „Máme dvě barvy náramků, modrou a červenou. Červenou dostávají všichni, kterým je méně než osmnáct let a těm potom nenaléváme alkohol,“ řekla ČT provozní kasalické diskotéky Aneta Soudková. Jak je možné, že i přes opatření se u nezletilých prokáže pozitivní dechová zkouška, vysvětluje tím, že jim nápoj kupují starší kamarádi, nebo si dokonce mladiství konzumenti přinášejí alkohol s sebou.