Věznil a věšel syna své družky, jde na tři roky sedět

Olomouc - Třiačtyřicetiletý Miroslav Hradilík z Přerovska, který věznil syna své družky ve sklepě a věšel ho na laně, půjde do vězení na tři roky. Olomoucký krajský soud jej dnes potrestal místo za pokus o vraždu za zločin vydírání. Muž se hájil tím, že chtěl mladíka pouze postrašit za jeho špatné chování vůči prarodičům.

Jednadvacetiletý mladík vyvázl z jeho netradiční výchovné metody bez větších zranění. Hradilík jej nakonec vysadil na Tesáku na Kroměřížsku, kde jej ponechal svému osudu.

Podle rozsudku Hradilík mladíka na konci února letošního roku v Oseku nad Bečvou na Přerovsku nejprve napadl pěstí. Poté mu spoutal ruce, na hlavu mu narazil pletenou čepici a naložil jej do auta. Dovezl jej do Lhoty na Přerovsku, kde ho ponechal spoutaného řetězy ve sklepě.

Následující den jej vyvedl spoutaného na dvůr, nasadil mu na krk smyčku z lana a pomocí kladky jej vyzvedl do výše. Mladík se dusil, z nosu a úst mu tekly hleny. Své jednání pak Hradilík dvakrát zopakoval. Vyděšený muž, kterého poté zanechal na Tesáku, došel k nejbližší chatě a zavolal policii.