Skupina lidí napadla policisty, chtěli osvobodit zadrženého mladíka

Liberec – Útoku skupiny lidí musela čelit policejní hlídka v Liberci. Ta na ulici poznala nezletilého mladíka, který včera utekl z diagnostického ústavu v Boleticích. Když ho ale hlídka převážela, tak policejní vůz napadli jeho příbuzní a známí, kteří se ho pokoušeli osvobodit. Rvačku ukončily až policejní posily, které na místě jednoho útočníka zadržely. Teď policie pátrá i po dalších účastnících incidentů, hrozí jim obvinění z trestného činu násilí proti úřední osobě.

„Při převozu zajištěné osoby byla hlídka napadena skupinou doposud neustanovených osob, které obstoupily odjíždějící policejní vozidlo a pokusily se zajištěného mladíka osvobodit,“ popsal začátek útoku náměstek krajského policejního ředitele Pavel Langr. Jeden z napadených policistů musel na ošetření k lékaři.

Podle chlapce, který byl svědkem incidentů, otevřela matka hledaného mladíka policejní auto a vytáhla ho ven. Zevnitř ho ale chytil policista a začali se přetahovat. Přítomno prý bylo asi pět nebo šest lidí.

Zbylí útočníci utekli a policie po nich pátrá, prohledávala i domy nedaleko místa útoku. „V průběhu noci policisté ustanovili další pachatele a rovněž osoby podezřelé z tohoto napadení,“ uvedl Pavel Langr. Zadržený muž zůstává v cele. „V nejbližší době bude obviněn z trestného činu násilí proti úřední osobě,“ dodal policista. Mladík, kterého policisté převáželi, skončil zpět v diagnostickém ústavu v Boleticích.

Reportáž Milana Brunclíka (zdroj: ČT24)