Děčínská radnice vsadila na Twitter

Děčín – Magistrát v severočeském Děčíně začal se svými obyvateli komunikovat prostřednictvím internetové sítě Twitter. Díky této síti se tak lidé dostanou k informacím o svém městě rychle a kdekoli. Vedení města předpokládá, že i starší lidé tuto službu ocení a naučí se potřebné informace na internetu vyhledávat a využívat. Někteří lidé však stále upřednostňují tištěné noviny.

Stačí se připojit k internetu a obyvatelé Děčína se třeba i na chatě nebo na dovolené v zahraničí dozví, co se právě teď děje v jejich městě. „Twitter můžeme využívat například v krizových situacích, kdy prostřednictvím tohoto komunikačního systému můžeme informace občanům sdělovat prakticky hned,“ vysvětluje rozhodnutí děčínského magistrátu jeho mluvčí Romana Silvarová. „Pokud uživatel využívá běžné komunikační prostředky, například mobilní telefon nebo internet, tak se v podstatě ke zprávám od nás dostane velmi rychle,“ dodává redaktorka webových stránek města Barbora Vechová.

Děčínská radnice chce navázat spolupráci i s mladými lidmi. Proto se zaměřila na tuto formu poskytování informací. Věří, že se jí to vyplatí. Už teď hlásí desítky zaregistrovaných. „Věříme, že do budoucna se tento počet zvýší, protože Twitter je u nás velmi mladý komunikační prostředek,“ říká Barbora Vechová. „Internet je prostě lepší než noviny,“ je přesvědčen jeden z místních. „Věřím, že i starší lidé si na tuto službu navyknou,“ dodává druhý. „Určitě to nenahradí noviny,“ je přesvědčen třetí.

Reportáž Ladislava Jakuba (zdroj: ČT24)

Přesto zástupci radnice věří, že služba bude mít velký úspěch. K odběru zpráv se stačí přihlásit na internetových stránkách města. Vedení Děčína se chce se službou také přihlásit do internetové soutěže Zlatý erb. O zavedení této nebo podobné informační služby uvažují už i další severočeská města, například Most nebo Chomutov.