Český misionář: Zázraky existují

České Budějovice – Zubař z Českého Těšína Milan Moskala odjel před patnácti lety do Bosny s pojízdnou ordinací. Do Česka se už nevrátil, stal se z něj misionář. Nyní žije a pomáhá potřebným v Bangladéši. O svém životě i o zemi, která trpí hlady, vyprávěl v Českých Budějovicích.

V Bangladéši, kam před třinácti lety přijel pracovat na zubní klinku, se prý přesvědčil, že zázraky existují. „V tom prostředí, kde je nedostatek zdravotní péče, byla celá řada lidí uzdravena zázrakem,“ tvrdí Moskala.

Všudypřítomný hlad a utrpení milionů lidí, kteří žijí ve slumech nebo na ulici, mu nedovolily jen nečinně přihlížet. Nejdřív se s rodinou rozhodl, že chudým dětem zajistí lepší výživu. Později vyslyšeli další přání, se kterým se na ně potřební obrátili: začali děti i učit. „V současné době už máme deset škol v deseti slumech, také díky humanitární organizaci Adra,“ upozornil Moskala.

Reportáž Kristiny Vrkočové (zdroj: ČT24)

Nezahálí ani o dovolené v Česku, kde o své práci vypráví na besedách. Do Českých Budějovic přijel na pozvání Církve adventistů sedmého dne. Zpátky do Bangladéše, s nímž už prý definitivně spojil svůj život, se vrací 5. srpna.