V Klokočné zmlátili odstupujícího starostu

Praha - Odstupujícího starostu Klokočné u Prahy Otakara Šebka v noci údajně zbili dva bývalí zastupitelé. Má zlomené žebro a poraněnou klíční kost. Exstarosta musel být po útoku hospitalizován na oddělení říčanské nemocnice. Jedním z útočníků měl být údajně tamní místostarosta, který ale všechna obvinění odmítá. Incident proto musí vyšetřit policie.

K potyčce došlo přímo na obecním úřadě. Starosta Klokočné Otakar Šebek se šel podívat, proč v budově před půlnocí svítí světlo. Uvnitř našel místostarostu Bártka a bývalého zastupitele Miroslava Kuklu. Ti, pak starostu podle jeho slov zbili. „Vrhli se na mě víceméně oba dva,“ popisuje situaci odstupující starosta Klokočné Otakar Šebek. „Asi zafungoval pud sebezáchovy, nějak se dostal k sousedovi, tam se opřel o zvonek a soused mi ho přivedl domů,“ dodává jeho manželka Stanislava. „Záchranáři na místě zasahovali něco před půlnocí, muže s úrazem hrudníku a pohmožděninami v oblasti obličeje, hlavy a zad odvezli k hospitalizaci,“ informuje mluvčí ZZS Středočeského kraje Tereza Janečková.

Starosta skončil v říčanské nemocnici. Má zlomené žebro, utržené vazy u klíční kosti a řadu pohmožděnin. „Hodně mě bolí hlava, protože mi s ní mlátili o zeď,“ uzavírá starosta Šebek.

Reportáž Ivany Šmelové (zdroj: ČT24)

Odstupující místostarosta František Bártek má ale jinou verzi. Tvrdí, že jim starosta začal nadávat, napadl zastupitele Kuklu a pak utekl. „Kukla ty dveře zavřel, a když se otočil, tak mu Šebek vrazil jednu pěstí. Já jsem se je snažil roztrhnout,“ předkládá svou verzi odstupující místostarosta Klokočné František Bártek.

Další účastník potyčky, zastupitel Kukla, s novináři odmítl mluvit. Podle starosty Šebka mohlo být důvodem napadení to, že oba bývalí zastupitelé neuspěli ve volbách. Místostarosta to odmítá. „Dost je překvapilo, že nedostali mandát od starousedlíků,“ říká Otakar Šebek. „Nevím proč bychom nezvoleného starostu, který končí, my nezvolení napadali, to je blbost,“ rezolutně odmítá nařčení František Bártek.

Případ vyšetřuje policie. Zatím není jasné, jestli půjde o trestný čin, nebo pouze přestupek.