Srazila se dvě auta, jeden řidič ale chyběl

Ostrava - Kuriózní dopravní nehodu vyšetřují policisté v Ostravě. Řidič Fiatu Tempra při jízdě vyskočil na frekventované ulici Rudné z auta a vozidlo samovolně jelo přes čtyři jízdní pruhy. V protisměru narazilo do protijedoucího auta. Řidič auta navíc utekl. Kromě toho, že policisté netuší, kdo auto řídil, tak zároveň zatím nezjistili, kdo je skutečným majitelem auta. Ačkoli se při nehodě nikdo nezranil, měla výrazný vliv na úterní odpolední provoz ve vytížené ostravské ulici.

Řidič (nebo řidička) zeleného fiatu nejprve projel na červenou křižovatku na Rudné v Ostravě mezi dvěma stojícími auty a pak narazil do obrubníku a z auta utekl. „Vozidlo potom už samo bez řidiče pokračovalo v protisměru přes čtyři jízdní pruhy po mostě,“ uvedla mluvčí Policie ČR Ostrava Gabriela Holčáková. Auto bez řidiče narazilo v protisměru do přijíždějící škodovky. Šestačtyřicetileté řidičce se naštěstí nic nestalo. „Identitu řidiče do současnosti neznáme, tudíž motiv jeho jednání je předmětem prověřování,“ prozradila dále policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

„Můžeme například předpokládat zdravotní potíže toho řidiče. Skutečně nevíme, co ho vedlo k takovému jednání, ale ta situace se stala velmi nebezpečnou,“ říká expert na dopravu Pavel Rakus. Událost se stala na jedné nejvýznamnějších dopravních tepen v Ostravě, a to v půl třetí odpoledne během dopravní špičky.

Policie uvítá jakékoliv informace svědků. Mohou se na ni obracet prostřednictvím linky 158.

Šipkou označený vůz bez řidiče v protisměru
Zdroj: ČT24