Olomoucké kino Metropol mění image

Olomouc – Kino Metropol v Olomouci, poslední klasické zařízení s jedním sálem ve městě, vytáhlo nové zbraně v boji s multiplexem Cinestar. Svým programem chce oslovit všechny věkové kategorie diváků a také chystá zásadní proměnu vzhledu. Nastupující vedení připravuje pro další fungování nutné změny. Zásadním způsobem se promění program, do kterého budou moci zasáhnout i samotní návštěvníci, kino zahájí dopolední promítání pro seniory nebo matky s dětmi. Uvádět se budou především méně známé artové filmy a také zřízení kavárny by mělo přispět k záchraně před krachem.

Artové filmy mají oslovit studenty, pro důchodce a matky s dětmi připravuje vedení kina pravidelná dopolední promítání. A nejen to, příznivci kinematografie si mohou adoptovat sedačku. „Chceme nalákat olomoucké občany a lidi z Olomouckého kraje, aby se více sepnuli se svým kinem, které tady pro ně bylo vždycky a vždycky snad bude,“ uvedla manažerka kina Metropol Irena Chmelová. Biograf, který se v posledních pěti letech potýkal s velkým odlivem diváků, nyní nabízí také speciální dárkové poukazy. Třeba na přímé přenosy z newyorské Metropolitní opery. „Jsem nesmírně rád, že tady jsou mladí, kteří mají invence, kteří nachystali nový program a nový přístup k divákům. Kino to opravdu potřebovalo,“ doplnil současný ředitel kina Jan Joukal.

V předsálí vznikne nová kavárna a navíc se kino dočká digitalizace, přispěla na ni olomoucká radnice. „Kino Metropol je posledním klasickým biografem ve městě, je tradiční součástí kulturního dění. Máme za to, že kino Metropol je třeba zachovat a jeho digitalizace je nezbytnou podmínkou,“ prohlásil náměstek olomouckého primátora Jan Holpuch (ODS).

Reportáž Martiny Vysloužilové (zdroj: ČT24)

Kvůli stavebním úpravám bude mít Metropol od 9. ledna zavřeno, slavnostního otevření nového artového kina se diváci dočkají 11. února.

Kino Metropol v Olomouci vytáhlo nové zbraně v boji s multiplexem Cinestar.
Zdroj: ČT24