Dva požáry v Praze - jeden mrtvý, několik zraněných

Praha - Mrtvého zhruba padesátiletého muže objevili záchranáři při požáru, který dnes odpoledne propukl v opuštěném domě v Sokolovské ulici v pražském Karlíně. Z místa navíc záchranáři odvezli do nemocnice Na Františku dva muže, kteří se nadýchali kouřových zplodin. Odpoledne hořelo i v pražských Bohnicích, evakuováno muselo být 15 lidí.

Požár domu v pražském Karlíně nahlásili policisté. „V průběhu hasebního zásahu bylo na požářišti nalezeno ohořelé lidské tělo. Současně byly zraněny dvě osoby, z toho jeden policista, který se pokoušel zachraňovat lidi obývající tento objekt,“ uvedl Libor Hladík, vyšetřovatel operačního střediska HZS Praha. Dům, který hořel, byl určený k demolici, a škoda je proto minimální.

Asi milionová škoda naopak vznikla při druhém požáru v panelovém domě v pražských Bohnicích. 25 lidí muselo být evakuováno. Požár vypukl v 8. patře domu v Hlivické ulici, dům má 15 pater. Záchranáři převezli do Fakultní nemocnice Bulovka dvě děti ve věku tří a šesti let, které se nadýchaly kouře. Další tři lidi ošetřili zdravotníci na místě.

Reportáž Davida Blažka (zdroj: ČT24)