Majitelé nejluxusnějších motorek Gold Wing přijeli na Náchodsko

Česká Skalice (Náchodsko) - Majitelé luxusních motocyklů Gold Wing z celé Evropy dorazili do České Skalice na Náchodsku, kde se koná 14. mezinárodní sraz řidičů těchto strojů. Účastníci srazu dnes vyrazili v koloně na spanilou jízdu do Kuksu, v sobotu je čeká vyjížďka na letiště do Kunětic na Pardubicku. Více informací o akci a jejím programu je možné najít na webových stránkách klubu goldwing.cz.

„Do dnešního poledne dorazilo zhruba 180 strojů, další přijíždějí. Hlavní část srazu je připravena na sobotu, celkem očekáváme na 300 motorek,“ uvedl jeden z organizátorů akce Jaroslav Míč. Na Náchodsko zatím dorazili majitelé silných strojů ze 17 evropských států. „Motocykly jsou sice ze stejné řady, ale nenajdete tady dva stejné. Každý z nás se snaží svůj motocykl dozdobit a vyladit,“ dodal.

Motocykly Gold Wing začala firma Honda vyrábět v roce 1975, postupně se z cestovních strojů staly doslova koráby silnic na dvou kolech. Cena nového motocyklu přesahuje kupní cenu mnohých osobních automobilů. „Mají vyhřívané sedačky, CD přehrávače či tempomaty a další vybavení, aby se s nimi daly ujet dlouhé vzdálenosti. Je to skutečně komfortní cestování, navíc svět z motorky je úplně jiný než z auta,“ řekl Míč.

Motorkáře při dnešní spanilé jízdě doprovázela policie, při příjezdu na Kuks obklopily nablýskané stroje turisté, kteří se s jejich majiteli fotili a zajímali se o technické vymoženosti motocyklů.

  • Motocykl Gold Wing autor: Alexandra Mlejnková, zdroj: ČTK http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/27/2698/269798.jpg
  • Motocykly Gold Wing autor: Alexandra Mlejnková, zdroj: ČTK http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/27/2698/269794.jpg