Těžká nehoda zablokovala silnici 9 na Českolipsku

Jestřebí (Českolipsko) - Těžká dopravní nehoda zablokovala dnes ráno hlavní silnici I/9 z České Lípy na Prahu. V Jestřebí na Českolipsku se na křižovatce se silnicí I/38 srazil nákladní automobil s osobním. Na místě byli tři těžce zranění. Dnes o tom informoval ředitel Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Stanislav Mackovík.

Nehoda byla záchranářům hlášena pár minut po půl osmé ráno. Na místě došlo k havárii nákladního automobilu a Volkswagenu Transporter. Šestadvacetiletý spolujezdec z dodávky při havárii utrpěl otřes mozku a skončil v českolipské nemocnici. Další vážně zraněné museli záchranáři transportovat do liberecké krajské nemocnice. Zraněn byl i muž, který stál na autobusové zastávce. Srazil ho nákladní automobil. „V době našeho příjezdu byly vyproštěny 2 zraněné osoby z transporteru a museli jsme dostat ven muže ležícího pod kamionem, jehož pravé přední kolo měl na noze, navíc kolem něho byla rozbitá konstrukce autobusové zastávky. Použili jsme vysokotlaké vyprošťovací vaky, kterými jsme vůz nadzvedli,“ popisuje velitel zásahu Petr Řehák. Zraněného muže vyprostili ven těsně před osmou hodinou ranní, na místě již čekal vrtulník letecké záchranné služby.

Křižovatka byla po nehodě zcela neprůjezdná. Policie proto motoristům doporučovala, aby se místu vyhnuli. „Lidé, kteří jedou od Prahy na Českou Lípu, by to měli vzít raději přes Mladou Boleslav a Mimoň,“ řekl ráno operační důstojník českolipské policie. Policejní mluvčí Ivana Baláková dodala, že na určení viníka je ještě brzy. „Zabývá se tím úřad vyšetřování,“ řekla. Hasiči museli řešit i únik provozních kapalin z kamionu. Částečný provoz byl na komunikaci obnoven před devátou hodinou.