Hradecká policie zatkla pedofila, který osahával děti u školy

Hradec Králové – Muže podezřelého z pohlavního zneužívání dětí zatkla hradecká policie. Pedofil měl děti osahávat poblíž Základní školy Štefánikova na sídlišti Moravské předměstí. Policie zatím ví o dvou případech zneužívání a prověřuje dalších třináct, ke kterým se muž přiznal.

Policii upozornili na podezřelého muže rodiče osmileté dívky, kterou měl muž u školy osahávat. Následná pátrání ukázala, že se zdaleka nejednalo o jediný případ. Na Moravském předměstí muž obtěžoval jedenáctileté děvče, které navštěvuje stejnou školu jako první dívka. V úterý detektivové podezřelého muže v blízkosti Základní školy Štefánikova zadrželi, a to zejména díky dobrému popisu, který jim poškozená dívka dala.

Muž se při výslechu doznal jen k 13 případům, kdy osahával dívky a chlapce mladší 15 let. Pedofil čelí obvinění ze zločinu pohlavního zneužití. V případě odsouzení muži hrozí až osm let vězení. Soud na muže uvalil vazbu.

Policie vyzvala rodiče, aby jí sdělili jakékoliv poznatky od svých dětí o podezřelém muži a jeho chování na Moravském předměstí nebo v blízkosti Hradecké ulice. Zadrženého muže již v minulosti odsoudil Okresní soud v Havlíčkově Brodě za stejnou trestnou činnost k ochranné ústavní sexuologické léčbě. Ta byla vykonána a po následující ambulantní léčbě muž v současné době žádnou další léčbu již neabsolvoval.

Telefonát Ivany Ježkové (zdroj: ČT24)