Z rybářského svazu v Chrudimi se ztratily miliony

Chrudim – Místní organizace Českého rybářského svazu v Chrudimi se ocitla na pokraji své existence. Podle některých členů se z organizace ztratilo několik milionů korun. Organizace nevedla ani řádné účetnictví. Padlo už trestní oznámení a případ vyšetřuje policie.

Chrudim sdružuje ve dvou organizacích několik stovek rybářů z celého regionu. Teď ale členové jedné z nich zjistili, že za posledních pět let se ze společné pokladny ztratilo zhruba 2,5 až 3 miliony korun. Kde peníze jsou, nikdo neví.

Nové vedení tvrdí, že peníze zřejmě zpronevěřilo předchozí vedení. „Většina členů nevěděla, že se tohle děje, a když se to dozvěděli, byli šokovaní,“ uvedl současný jednatel organizace Petr Kořán. Jeho předchůdci připouštějí ale jen to, že účetnictví nebylo v pořádku. Bývalý předseda Věroslav Mencl řekl, že o všem rozhodoval bývalý jednatel Miroslav Smysl. „Neumím říci, jak to vzniklo. Nařknout někoho z něčeho je hrozně jednoduché,“ řekl k tomu Smysl.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)

Z organizace se však neztrácely jen peníze. Chrudimští rybáři také před čtyřmi lety nakoupili několik počítačů za 70 tisíc korun. Ovšem ani tyto počítače v sídle sdružení nejsou.