Hasič se nudil, zapálil proto chatku

Litvínov – Znuděný dobrovolný hasič z Litvínovska se v říjnu rozhodl zařídit si trochu vzrušení tím, že podpálil dřevěnou rekreační chatku a kůlnu. Požár potom ohlásil a spolu se svou jednotkou ho vyrazil hasit. Policie teď zjistila, že měl hasič s ohněm co do činění od samého počátku, a obvinila ho z trestného činu poškozování cizí věci. Muži proto hrozí až rok vězení.

Když policisté sedmadvacetiletého dobrovolného hasiče vyslýchali, dočkali se jednoznačného vysvělení, proč zapálil chatku. „Muž policii sdělil, že dlouho nic nehasil, a tak si požár sám založil,“ přiblížila policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Požár však zřejmě měl větší rozsah, než dvojjediný palič-hasič sám zamýšlel. Pevný podpalovač Pepo vložil mezi střechu a stěnu zahradní kůlny, která vzplála. Na sousední chatku přenesl plameny silný vítr. Hasič, který bydlí nedaleko zapálenách objektů, zatím došel domů a čekal, zda nespatří něco, co by bylo potřeba uhasit. „Když z okna svého bytu pak viděl oheň, zavolal jako správný občan na linku 150. Sám pak čekal, že dostane zprávu, a vydal se hasit své dílo,“ dodala mluvčí Světláková.

Na místě zasahovala kromě dobrovolných hasičů také profesionální jednotka z Litvínova. Zapálená kůlna shořela úplně, chatka z poloviny. Škoda, která při požáru vznikla, dosáhla 31 tisíc korun.