Hasiči zasahovali v pražském Kunratickém lese

Praha - Hasiči včera večer vyjížděli k požáru v Kunratickém lese v Praze. Na místě hořela dřevěná klubovna místního sdružení. Budova byla tou dobou prázdná, a i přestože v ní byly umístěny propan-butanové láhve, nikomu se nic netalo.

Hořet začalo po desáté hodině večer, kdy na oheň upozornil alarm. Jako první byl na místě jeden ze členů spolku, který klubovnu provozuje. Ten se také marně pokoušel požár uhasit vodou ze sudů, které byly poblíž.

Jelikož se v budově nacházely i propan-butanové láhve, museli hasiči objekt nejdříve ochlazovat. Poté se jim brzy podařilo oheň uhasit. Budova byla ale z velké části zničena.

Objekt byl po nedávné rekonstrukci včetně střechy, stropů i podlahy. Škoda dosahuje minimálně půl milionu korun. Podle syna majitele jde prý ale především o vynaloženou práci s rekonstrukcí. Klubovnu si totiž více než deset let rekonstruovali sami lidé z Občanského sdružení. Ti nevěří, že by požár vznikl nešťastnou náhodou.

Podle hasičů není varianta úmyslného založení požáru zcela vyloučena. S vyšetřováním pomohou dnes na místě hasičům a policii i speciálně vycvičení psi, kteří dokáží odhalit hořlaviny.